🔴 הדופמין הוא מוליך עצבי שאחראי להעברת אותות בין תאי העצבים במוח ובדרך זו משפיע באופן ישיר על האזורים במוח שאחראים על ההנאה.
🟠 הגוף שלנו מייצר דופמין בתגובה למזון שאנו אוכלים.
🟡 באופן טבעי החל מגיל 45 מתחילה ירידה ברמות הדופמין במוחנו.
🟢 מזון חלבוני שעשוי מחומצות אמינו כמו טירוזין הנחוצות לייצורו, גורמות להעלאת מוליך עצבי זה. לדוגמה, צריכת כמות גדולה של חלבונים במהלך היום: ביצים, בשר רזה ומוצרי חלב, היא דרך טובה להפחתת הרעב במהלך שעות היום ולהעלאת רמת הדופמין. דבר המשפר את מצב הרוח ועוזר לנו להיות חיוניים ובעלי הרגשה טובה.
🔵 לעומת זאת, תזונה עשירה בסוכרים ושומנים מובילה להפרעה במשק הדופמין בגוף וגורמת לאכילה אימפולסיבית.
🟣 העקרונות לתזונה חיונית שתעלה את רמות הדופמין:
אכילת 2-3 פירות במהלך היום
אכילת חלבון בכל ארוחה בכמות משביעה: ביצים, מוצרי חלב, דגים, טופו, עוף, בשר.
הוספת שמן זית ואגוזי מלך לתזונה.
⚪ כמו כן מומלץ לשלב יוגורט אחד ליום שעשיר בחיידקים פרוביוטיים.