מתכון לגלילי חצילים ממולאים

לרגל חגיגות יום העצמאות קבלו מתכון ישראלי וקל –
גלילי חצילים ממולאים!

רכיבים:
3 חצילים
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
1 בצל קלוף
3 שיני שום קלופות
1 בטטה
1 כפית מלח
מעט פפריקה ומלח
2 כפות שמן

לרוטב:
2 פלפלים אדומים
3 עגבניות גדולות
2 כפות שמן
3 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
כפית מלח

הוראות הכנה:

☑️ לשטוף ולייבש את החצילים

☑️ לחתוך לפרוסות אורך ומעל לזרות מלח ולהשהות כ- 20 דקות.

☑️ לחתוך את הבצל והשום, ולערבב עם הבשר, הביצה ולהוסיף מלח, פלפל ופפריקה.

☑️ לשים לאורך כל פרוסת חציל כף גדושה ממלית הבשר, לגלול ולסגור את פרוסת החציל – ניתן להדק עם קיסם שיניים.

☑️ לסדר את גלילות החציל על נייר אפיה.

לרוטב:
☑️ לקצוץ את הפלפלים, והעגבניות.
☑️ ליצוק את השמן לסיר ולהוסיף את הפלפלים והעגבניות, ולאדום ל- 15 דקות
☑️ להוסיף את המים, את הרסק, מלח ולהביא לרתיחה.
☑️ לסדר את גלילות החצילים ברוטב ולכסות את הסיר
☑️ לבשל כ- 45 דקות.

להשתחרר מסוכר ופחמימות מזיקות!

השאירו פרטים ותחזירו את השליטה אליכם