לרגל חגיגות יום העצמאות קבלו מתכון ישראלי וקל –
גלילי חצילים ממולאים!
רכיבים:
3 חצילים
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
1 בצל קלוף
3 שיני שום קלופות
1 בטטה
1 כפית מלח
מעט פפריקה ומלח
2 כפות שמן
לרוטב:
2 פלפלים אדומים
3 עגבניות גדולות
2 כפות שמן
3 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
כפית מלח
הוראות הכנה:
☑️ לשטוף ולייבש את החצילים
☑️ לחתוך לפרוסות אורך ומעל לזרות מלח ולהשהות כ- 20 דקות.
☑️ לחתוך את הבצל והשום, ולערבב עם הבשר, הביצה ולהוסיף מלח, פלפל ופפריקה.
☑️ לשים לאורך כל פרוסת חציל כף גדושה ממלית הבשר, לגלול ולסגור את פרוסת החציל – ניתן להדק עם קיסם שיניים.
☑️ לסדר את גלילות החציל על נייר אפיה.
לרוטב:
☑️ לקצוץ את הפלפלים, והעגבניות.
☑️ ליצוק את השמן לסיר ולהוסיף את הפלפלים והעגבניות, ולאדום ל- 15 דקות
☑️ להוסיף את המים, את הרסק, מלח ולהביא לרתיחה.
☑️ לסדר את גלילות החצילים ברוטב ולכסות את הסיר
☑️ לבשל כ- 45 דקות.